Recept - Karamelové ŘEZY (Jiné)

Karamelové řezy

Ingredience

těsto: 6 vajec, 240 g krystalového cukru, 6 lžic oleje, 240 g hladké mouky

krém: 750 ml smetany ke šlehání, 1 plechovka kondenzovaného zkaramelizovaného mléka (např. Caramelo), 2 želatinové ztužovače

dále: meruňková marmeláda (440 g), rum, 60 g hořké čokolády

Postup

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Přidáme žloutky, zašleháme, přidáme olej a znovu zašleháme. Nakonec zlehka vařečkou vmícháme prosátou mouku.

Těsto rozetřeme na plech (30x40 cm) vyložený papírem na pečení a upečeme.

Vychladlý piškotový plát vodorovně prokrojíme a uvnitř promažeme marmeládou rozmíchanou s několika lžícemi rumu. Porvrch piškotu můžeme ještě rumem pokropit.

Do mísy vyklopíme zkaramelizované mléko, přilijeme smetanu a elektrickým šlehačem ušleháme dotuha.

Želatinové ztužovače rozmícháme podle návodu s vodou a po částech vmícháme karamelovou šlehačku.

Promazaný korpus vložíme do ráfku (asi by to šlo i bez něho) a šlehačku rovnoměrně rozetřeme.

Povrch posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme do ledničky ztuhnout na několik hodin.


Přidal: baradunkova

Zobrazit podrobnosti
Počet slov: 216
Zhlédnuto: 2068 krát
Datum publikování: 12. 9. 2013