Popis libovolného neobvyklého zvířete - kapybara (Popis)

Kapybara

Kapybara je největší hlodavec na světě. Vyskytuje se v tropických a teplých krajích Jižní Ameriky, východně od And, vždy blízko vody. Žije v záplavových územích bohatých na traviny. A jméno Kapybara má z indiánského nářečí Guarania neboli pán trávy. Živí se výhradně rostlinnou stravou,hlavně trávami ale i kůrou a spadlými plody.

Kapybara může mít až 80 kg, délku těla1-1,3m a výšku v kohoutku50cm. Jak já říkám přerostlé morče. Má hnědou ,jemnou srst, tupý čenich a malé oči.

Když se cítí ohrožené utíkají do vody a ozývají se ječivým alarmujícím hlasem. Zvuk není slyšitelný na velké vzdálenosti, ale stačí to, aby varoval celou rodinu. Kapybary mají totiž velké rodiny. Samice jsou větší než samci a mláďátka jsou velmi roztomilá.

Ale kapybara není ledajaké zvíře, říká se že její inteligence se skoro vyrovná inteligenci psa. Když se otchytí jako mládě, naučí se kdejaké povely, jako pes. Je velice přítulná milá a krásná J, Například ve Venezuele chovají kapybary na farmách místo dobytka. Bohužel mají velmi chutné maso a tam se také se s chovnými stanicemi rozmáhá pytlačení. Pytláci vyrábí předměty ze zubů, kožichy ze srsti a výborné maso si asi nechají pro sebe.

Mě se kapybara moc líbí a jako dospělá bych si jich pár chtěla pořídit J


Přidal: Annicka

Zobrazit podrobnosti
Počet slov: 277
Zhlédnuto: 5884 krát
Datum publikování: 10. 6. 2011